Øvrige fællesfaciliteter

Næsten hele kollegiets stueetage er dedikeret til fællesfaciliteter, der kommer alle kollegianere til gode. Her er områder til både fest, studier, kreativitet og fysisk aktivitet.

“Jeg bliver positivt overrasket her – der er så mange gode detaljer. Vi har lækre badeværelser, fællesfaciliteter, opholdsrum, aktiviteter, hjemmebiografer, læsesal, vaskeri, aflåste cykelrum og printerrum.” Nana, beboer

Let adgang til alt det praktiske

Vaskeriet og cykelparkeringen er to af de mest benyttede faciliteter på ethvert kollegium. Alligevel placeres disse ofte i mørke og svært tilgængelige kældre, som det sjældent er sjovt at bevæge sig ned i. På Tietgenkollegiet har man i stedet indrettet et farverigt vaskeri og 3 opvarmede rum til cykler i den 5 meter høje stueetage, der med sine store vinduespartier fremstår lys og imødekommende.

Plads til både fest…

I stueetagen findes også kollegiets festsal, hvorfra der er udsigt ud over den buede kanal. Festsalen er modulært opbygget og består af en lounge og en stor sal, der kan deles op i to rum. De flytbare bardiske på hjul gør det muligt at afholde både store fester eller op til 3 mindre arrangementer på samme tid.

… og fordybelse

Kollegielivet er dog også andet end fest, og der skal derfor være plads til at studere. I læsesalen kan man få ro til bøgerne og opgaveskrivningen – og en mulighed for at komme lidt ud fra værelset og få et nyt skud motivation. Står den på gruppearbejde og diskussion, er det muligt at booke en plads i et af kollegiets grupperum. Og har man brug for en computer eller for at scanne, printe eller kopiere, kan man sætte sig ned i computerrummet.

Rum til musikalsk, kreativ og fysisk udfoldelse

Som beboer på Tietgenkollegiet er der gode muligheder for at holde sine mere kreative evner ved lige – eller måske oparbejde nogle nye. I stueetagen findes 2 musiklokaler: et klassisk med flygel og et rytmisk med trommesæt, forstærkere og mikrofoner. Der er også indrettet 3 værksteder til arbejde med henholdsvis syning (det fine værksted), træ (det grove værksted) og cykler. Endelig er der mulighed for at holde kroppen i form i motionslokalet.

Aktiviteter i det fri

Grunden omkring Tietgenkollegiet er udstyret med bl.a. en oplyst basketbane, en petanquebane og et udendørs bordtennisbord. På arealet foran festlokalet er der 2 grillpladser, der bliver ivrigt benyttet af kollegianerne om sommeren. Ovenpå de fremspringende køkkener og fællesrum i den indre gård er der indrettet fællesterrasser. Og fordi bygningen er rund, er der rig mulighed for at finde en plads i solen – uanset om det er tidligt eller sent på dagen.