Køkkener og fællesrum

Helt fra start har fællesskabet været i fokus, og derfor er det kun naturligt, at kollegiets fællesfaciliteter er blevet prioriteret højt. Målsætningen fra Nordea-fonden var klar: “Usædvanligt gode fællesfaciliteter, såvel lokalt som for hele kollegiet,” krævede de således i det første idéoplæg til arkitekterne.

“Det bedste ved Tietgenkollegiet er menneskerne. Jeg bruger køkkenet og fællesrummet hver eneste dag. Vi har et familie-agtigt forhold, med glæder og udfordringer. Man lærer at være rummelig, og man flytter sig. Jeg oplever nye ting – anderledes madlavning, anderledes standarder, andre måder at leve på.” Anna, beboer

Køkkenerne – kollegielivets omdrejningspunkt

Køkkenet spiller en ganske central rolle i kollegielivet, og derfor er det vigtigt, at rummet er rart at være i. På Tietgenkollegiet deler 12 boliger ét af de i alt 30 rummelige køkkener, der er udstyret med service og køkkenredskaber, 4 køleskabe, 2 komfurer og en enorm emhætte, der er medvirkende til at sikre et godt indeklima, selv når alle køkkenets beboere er i gang ved gryderne. Kollegianerne har desuden hver sit skab til eksempelvis madvarer eller ekstra køkkengrej.

Mere end madlavning

Køkkenerne er indrettet med store spiseborde og de farvede stole, der også ses andre steder på kollegiet. Med tiden har kollegianerne medvirket til at give hvert køkken sin egen personlighed ved at samle sofaer, lænestole og reoler sammen fra nær og fjern – et enkelt køkken har sågar fået anskaffet sig sin egen bar! Mange beboere har desuden udstyret køkkenet med musikanlæg og fjernsyn.

Til hvert køkken hører også et bryggers med vask, hvor der bl.a. er mulighed for at at hænge sit vasketøj til tørre.

fællesrummene

Til hver boliggruppe hører også et ekstra rum, som kollegianerne efter indflytning besluttede at døbe fællesrummene. Selvom de 30 fællesrum er knyttet til en boliggruppe, er rummene åbne for alle beboere, og dermed opfordrer de til, at kollegianerne også færdes uden for deres egen gang.

ET FÆLLESRUM TIL ENHVER LEJLIGHED

Eftersom hvert rum har sit eget tema og sin egen funktion, giver det samtidig mulighed for adgang til et mere varieret udbud af faciliteter. Således kan du i fællesrummene finde biografer med projektor og surround sound, gaming-rum med konsolspil, et brætspil-rum, pool og bordfodbold, en orientalsk stue med puder på gulvene og et “English Gentleman Room” med Chesterfield-sofaer. Mange af rummene er udstyret med tv, sofaarrangementer eller arbejdsborde, der fx kan bruges i forbindelse med gruppearbejde.