Værelserne

Når man ser værelserne på Tietgenkollegiet, glemmer man hurtigt alle fordomme om kollegieværelser som små, indelukkede og kedelige rum. De mindste værelser er 26 kvadratmeter og alle værelser er udstyret med et stort vinduesparti, der kan skydes til side og åbne op til enten en fransk eller en rigtig altan.

“Jeg blev overbevist om at Tietgenkollegiet var det rigtig sted for mig efter at have besøgt en veninde her. Det er en luksuriøs udgave af at bo på kollegium. Mit værelse er 33 m2 og det er rigtig rart, at der er plads til både sofa, dobbeltseng og masser af tøj og sko – selv mine ski er der plads til i overskabene”. Stephanie, beboer

360 “skiver af lagkagen”

De i alt 360 boliger vender alle ud mod den runde bygnings yderside. Fælles for dem er også den grundlæggende form, der tydeligt kan genfindes på plantegningen: som skiver af en lagkage er værelserne bredest i den yderste ende.

Integreret opbevaringsplads

På alle værelser er den ene væg beklædt med paneler af lyst finér, der dog ikke kun tjener et dekorativt formål. Indbygget i denne konstruktion er en række opbevaringsskabe langs loftet, en aflukket reol i værelsets fjerne ende samt et flytbart garderobeskab, der kan bruges som rumdeler.

Store badeværelser – men ingen private køkkener

Fordi man på Tietgenkollegiet ønsker at opfordre beboerne til at deltage i fællesskabet, er der ikke køkkener på værelserne. Al madlavning foregår således i de store fælleskøkkener. Til gengæld har alle værelserne et rummeligt badeværelse med gulvvarme, toilet og bruseniche.

2-rums-boliger med plads til par eller store armbevægelser

30 af kollegiets boliger er 2-rums-boliger, der er velegnede til kærestepar eller til studerende, der ønsker særligt meget plads.

Internationale værelser

Knap 60 af værelserne er dedikeret til internationale studerende, der er på udvekslingsophold i København. Mens de almindelige værelser møbleres af beboeren selv, er de internationale værelser møbleret på forhånd.