Lokalområdet

Tietgenkollegiet er placeret i Ørestad Nord – en levende bydel, der også huser Københavns Universitet Amager, IT-Universitetet og Danmarks Radio samt en række boligbyggerier.

“Det er rigtig fedt, at det er tæt på byen, og jeg cykler næsten altid alle steder. Men det er også rart at have metroen så tæt på, når det sner, for der er turen over Langebro ikke altid lige sjov. Islands Brygge blomstrer om sommeren med mennesker og isboder, og det er skønt at opleve København på den måde”. Stephanie, beboer

Liv langs kanalerne

I området omkring kollegiet løber Ørestadens karakteristiske kanaler, hvis breder om sommeren er naturlige samlingspunkter for blandt andet de studerende fra de nærliggende universiteter. Og når vinterens frost bider, er de oplagte til en skøjtetur eller en hockey-kamp.

Tæt på både byen og naturen

Tietgenkollegiet ligger tæt på Islands Brygge, der med sit havnebad og mange spisesteder er et oplagt mål, hvis man ønsker at komme lidt ud. De nærliggende metrostationer gør det endvidere let at komme både ind til og hjem fra resten af byen. Og har man brug for et pusterum eller en løbetur i frisk luft, ligger den fredede Amager Fælled kun et stenkast væk.

En bydel i udvikling

Ørestad Nord er en bydel i evig forandring, og der er sket meget i løbet af de blot få år, som Tietgenkollegiet endnu har ligget der. Nye byggerier kommer løbende til og med dem kommer flere mennesker og mere liv. Senest er kollegiets nabo, Mikado House, blevet færdigt, og huser nu bl.a. en café og en DøgnNetto.