Kulturnat på Tietgenkollegiet

Udgivet d. af Helene Scott-Fordsmand

Tavlerne hænger og dingler svagt frem og tilbage efter de sidste billeder er hængt op. Tommel- og pegefinger dunker efter de mange nåle, der har skullet trykkes i, og hyggestemningen spredes med stearinlysene efter en hel dags renden frem og tilbage mellem administration, festsal og køkken.

Den røde løber er bredt ud i indgangen, og folk er allerede ankommet inden vi overhovedet er færdige med opsætningen. Der går familier forbi på ydresiden af ringen, alle med blikket rettet nysgerrigt ind i festsalen, for at se, hvad der foregår på Tietgenkollegiet denne kulturnat.

Programmet er lagt, så der er en rundvisning hver halve time, og ind imellem kan gæsterne sætte sig og få et stykke kollegie-bagt kage, med kaffe eller te, eller en fadøl til musikken, der spilles af kollgiets jazz-musikant og tilhørende bandkammerater. De kan også gå rundt og kigge mellem de mange opslagstavler, der hænger ned i snore fra loftet og fremviser billeder, historier og dokumenter fra alle kollegielivets facetter.

En kollegianer veninde og jeg slår os ned ved at bord, og spiller et brætspil, mens vi smager på alle lækkerierne tilberedt af vores kollegianer-kammerater; chokolademousse, choko-cookies, brownie og kanelsnegle. En ældre herre henvender sig nysgerrigt om hvilket spil det dog er vi sidder med, alt imens et par børn sidder og tegner og kigger, med store øjne, op mod de heliumfyldte balloner.

Til den sidste rundvisning sniger vi os med på en tur, og lærer en masse nyt om vores hjem, inden vi pakker det hele sammen, og folk sætter sig og tager en godnatøl og skåler, for en god aften.

Tak for en dejlig kulturnat København!
Kærlig hilsen Tietgenkolleiget