Pokalvindere

Udgivet d. af Anja Englev

Den 9. november stod Tietgenkollegiets fodboldhold for tredje gang på tre år i Kollegiefodboldens pokalturnering. Modstanderen i 2014-finalen hed Otto Mønstedkollegiet (OMK), der selv havde udnævnt sig til favoritter før finalen.

Fodboldholdet fra Tietgen havde dog vundet pokalturneringen de to foregående år og faktisk var det mod selvsamme OMK at Tietgen sikrede sig den første pokaltriumf i 2012 med en 2-1 sejr. I årets finale kom Tietgen med en stor portion selvtillid efter at have sikret sig ligamesterskabet ugen forinden.

Der var således lagt i ovnen til en storkamp og omkring 100 Tietgenfans troppede op til kampen iført rød-gule halstørklæder.  De fans blev ikke skuffet, da Frederick SK efter blot 15 sekunders spil bragte Tietgen foran 1-0 efter et fantastisk indlæg fra Frederik Emil Appel Olsen. Dette er det hurtigste mål der nogensinde er blevet scoret i pokalturneringens historie! OMK var rystede efter det hurtige mål og Tietgen fik et stærkt overtag i kampen. Der skulle dog gå en lille halv time før der kom flere mål. Efter en genial dobbeltindskiftningen af Klaus Langholz og Philip Telmer, øgede Klaus Langholz Tietgenføringen efter blot 2 minutter på banen. Han stoppede dog ikke der, da et par minutter senere gjorde at Tietgen gik til pause med en tremålsføring.

Starten af anden halvleg var mere lige og efter 65 minutter fik OMK reduceret til 3-1, hvilket gav håb for OMK-mandskabet. Dette håb blev dog slukket 6 minutter efter da Tummas Justinussen scorede til 4-1. Tietgenholdet stod stærkt gennem hele kampen og ti minutter før tid satte Frederick SK et stort fedt punktum ved at smadre bolden bag OMK-målmanden og sikre Tietgen en fantastisk 5-1 sejr.

Dermed havde Tietgenkollegiet udover at vinde sin tredje pokalturnering på tre år også sikret sig ”the double” og dermed den perfekte afslutning på sæsonen. Anfører Christian Lykke-Rasmussen løftede trofæet og holdet modtog en velfortjent hyldest fra de mange fremmødte Tietgenfans. Efterfølgende blev sejren fejret  og både dommere, Tietgen- og OMK-spillere nød den medbragte pølsevogn som delte gratis pølser ud.