Tour de Tietgen, Tour de blok, Tour de … whatever!

Udgivet d. af Marie Asperud Sveistrup

En vigtig – men ikke den vigtigste – del af det sociale liv på et kollegium er naturligvis festerne. Og mange vil nok sige, at årets vigtigste fester (ikke bare her på Tietgen, men også på de fleste andre danske kollegier) er dem, vi kalder ”Tour des chambres”. Det er en fest, man holder sammen med sine køkkenfæller, og pointen er, at hver beboer har indrettet sit værelse efter et bestemt (hemmeligt) tema. Og så går man i samlet flok fra værelse til værelse og bliver kastet ud i alskens sjove lege. Det er noget, der bliver set længe frem til på køkkenet – for mange vil nok være enige i, at man ikke kender sine medkollegianere, før man har prøvet at feste med dem!

På Tietgen har vi flere variationer over Tour des chambres. I et par år har vi holdt ”Tour de Tietgen” i sommerferien, hvor et køkken kan tilmelde sig med et tema, og så går festen simpelthen fra køkken til køkken på hele kollegiet. Og eftersom vi har 30 køkkener, kan det godt tage en hel dag og natten med. Men det er en super fest og en god måde at lære folk at kende fra andre køkkener end ens eget.

En anden variation, som er populær, er ”Tour de Blok”. Her går festen fra køkken til køkken i en blok, og her på Tietgen har vi fem blokke med seks køkkener i hver. I fredags blev der holdt sådan en Tour de blok her i blok 12 – eller det blev i hvert fald forsøgt planlagt. Men da kun to køkkener fra vores blok var friske på ideen (der var jo forståeligt nok stadig nogle, der var eksamensramte), blev resten af kollegiet inviteret. Der endte med at være otte køkkener tilmeldt fra forskellige blokke, og festen fik derfor det meget passende navn ”Tour de … whatever!”. De enkelte køkkener har som regel gjort meget ud af deres temaer, og denne gang var ingen undtagelse. Vi kom både på besøg på Hogwarts og hos NASA og var deltagere i et spil Pacman og i en dansekonkurrence fra Dirty Dancing. Og danset blev der til den lyse morgen. For efter at have prøvet kræfter med diverse skattejagter, fangelege og boldspil, så fortsatte festen på et af køkkenerne til afterparty for dem, der havde lyst.

Som sagt er festerne ikke alene en god måde at komme tættere på sine egne køkkenfæller på, det er også en fantastisk mulighed for at lære nye mennesker at kende fra resten af kollegiet. Og ”Tour de…” er en god måde at feste på, fordi man er sammen om hele processen; om at finde på temaet, om at forberede og pynte op, om at rydde op og gøre rent, om at mindes gode stunder fra aftenen før og om at komme sig bagefter… Kollektive tømmermænd kan være ganske hyggelige, så længe man ved, at ens naboer også er ramt! Alt i alt er de her fester altså nogle af årets højdepunkter på Tietgen, og som med så meget andet i kollegielivet, så er de præcis, hvad man gør dem til; korte og tilbagelænede eller lange og vilde.

God sommer til jer alle!