Tietgen har fødselsdag, og det har det jo, og det er i dag!

Udgivet d. af Marie Asperud Sveistrup

Der er en smule tvivl om, hvornår Tietgenkollegiets fødselsdag egentlig bør fejres. Skal det være den dag, hvor kollegiet stod færdigbygget? Eller er den retmæssige fødselsdag den dag, hvor de første flyttede ind – eller året efter, hvor de måtte flytte ind igen grundet en uventet ombygning? Ingen kan vist blive enige om det, men det er alligevel blevet vedtaget, at vi fejrer Tietgenkollegiets fødselsdag hvert år en lørdag i begyndelsen af maj – og i år var det den 8. af slagsen.

Kollegiets fødselsdag er en dag, som ikke går stille for sig. Det er en dag, som er dedikeret til hygge, fest og socialt samvær på tværs af interesser, køkkener og udvalg. Heldigvis er vejret tit godt, på den måde som kun det danske forårsvejr er – lige når det er ved at blive varmt nok til at være uden for. For det er vi nemlig, når vi holder fødselsdag, og i år var ingen undtagelse.

Første begivenhed er den store, sagnomspundne kagekonkurrence ”The Great Tietgen Cake Competition”, som Cafeudvalget afholder midt i cirklen. Her dyster kollegiets køkkener i at bage den bedste kage. Konkurrencen var i år et tilløbsstykke uden lige, og der blev fremvist kulinariske kreationer i en liga for sig, som de spændt ventende kollegianere ikke kunne vente med at få lov til at sætte tænderne i. Man stemmer både på smag og udseende, og der var blandt andet en kiksekage formet som kollegiet og en kanelkage formet som et ottetal. Kun fantasien sætter grænser! Efter en nøje optælling af stemmer kunne vinderen kåres: Det blev køkkenerne 14.2 og 16.3’s samkreation om den sirligt pyntede hindbærmoussedrøm, som løb med sejren – i begge kategorier – og dermed det eftertragtede trofæ: Den Gyldne Kagerulle!

Når der er blevet slået mave efter formiddagens kageorgie, og forklædet er blevet skiftet ud med svedbånd og løbebukser, så er det tid til den prestigefulde begivenhed Tietgen Olympics, arrangeret af Sportsudvalget. Her konkurreres der i blandt andet volleyball, hockey og høvdingebold, men kernen i den tietgenske olympiade er det store løb, hvor man i hold skal klare sig gennem forskellige poster, der sætter ens styrke – og mod! – på prøve. I år blev det vinderholdet fra 10.6, der efter The Grand Finale (olympiadens sidste, store prøvelse: en svømmetur over kanalen, en tilskuermagnet der overgår vandgraven ved Hubertusjagten) kunne stille sig på sejrsskamlen og poppe champagnen. Det betød også, at de siddende sejrherrer fra 16.2 måtte give trofæet fra sig… Ja, det er skam ikke for sjov, når det er æren og håneretten, man kæmper om!

Dagen slutter med fest i festsalen, når de modige kæmpere har fået tørret det værste kanalvand af kroppen. For hvad er en fødselsdag uden dans til Tommy Seebachs ”Hip hurra”? Til festen er det en tradition, at de søde mennesker, der arbejder i kollegiets administration, deler gratis øl ud i baren til alle Tietgens beboere den første time. Det plejer dog at være sådan, at de har købt gylden væske nok til at dække forbruget for os tørstige kollegianere resten af aftenen – men pssst, det må du ikke fortælle dem. Så kan det nemlig være, at de laver om på det næste gang, Tietgenkollegiet har fødselsdag. Og traditioner skal helst forblive, som de altid har været…