Jul på kollegiet

Udgivet d. af Viktor Grønne

Når man bor på et kollegium som Tietgenkollegiet, er der gode chancer for at ens køkkenkammerater bliver ligesom ens egen familie. Man følger med interesse med i hvad der sker i hinandens liv, man støtter hinanden og man hjælper hinanden med hvad end dette måtte være. Derfor julehygger man selvfølgelig også med sin lille kollegiefamilie.

Kollegiet bliver pyntet med julelys på balkonerne, der bliver sat juletræ op i midten af cirklen og en stor del af køkkenerne pynter op på gangene. Tietgenkollegiet kommer altså hvert år i julestemning, og det smitter af på os kollegianere.

Den 7. december var der julefrokost på køkken 18.2, med alt hvad der dertil hører: Gløgg, juleoppyntning, koldt bord, flæskesteg, rødkål, ris a la mande og selvfølgelig hjemmelavet snaps. Hele aftenen startede op ad eftermiddagen, hvor de første kollegianere mødtes på køkkenet, og startede med at lave julepynt, kort efter kom juletræet op i køkkenet, derefter gløggen på bordet og i takt med alt dette, begyndte en dejlig duft af julemad at sprede sig i køkkenet.

Humøret, og graden af røde kinder, steg i takt med mad- og snapseindtaget. Krisen lurede da flæskestegen ikke kunne blive færdig, og da man en kort overgang blev urolig for om sværen overhovedet ville blive sprød. Alt endte lykkeligt med en perfekt steg og ligeså gode svær. Efter middagen var indtaget, var humøret steget til hidtil uhørte højder, og det var blevet tid til at danse om vores ydmyge juletræ.

Kollegianerne blevet hevet op af stolene og den obligatoriske diskussion om julesange startede. Alt sammen kulminerede da ”Nu er det jul igen” stak helt af endte med at inddrage hele etagen. Resultatet var ca. 50 kollegianere på et køkken, dansende rundt om juletræet, udvekslingsstuderende der ikke kunne forstå hvordan det var muligt og selvfølgelig at anden sal på Tietgenkollegiet lagde sig helt i front på julehumøret.