En 10 centimeter tyk isblok hænger ned fra toppen, som et stort monument over
det massive islandskab. Rumfanget er halveret. Skufferne er frosset fast. Alle
madvarer er dækket af et tykt lag glinsende iskrystaller. Døren kan ikke længere
lukke tæt på grund af for meget is. Fryseren skal afrimes!
Det kommer til at tage flere timer. Det er slemt denne gang. Hvem tager tjansen?
Ingen gider. Og da slet ikke dem der bruger den anden fryser; det kan umuligt
vedrøre dem. Og hvad gør vi med de madvarer, der er frosset fast. Hvis mad er det
egentlig talt?
Efter en uges stilstand finder vi på en løsning med minimal arbejdsbyrde. Den
fastfrosne mad må lade livet. Fryseren slukkes, døren åbnes, og fryseren stilles
hen til afløbet i bryggersgulvet. Så vil alt smeltevandet løbe ud på gulvet og derefter
ned i afløbet. Smart idé, tænker vi stolt – det hele klarer sig selv. Fryseren står
natten over og tør op.
Næste morgen. Køkken 14.5 er glade: Isen er smeltet, vandet er væk – fryseren er
afrimet! På underetagen er stemningen dog en anden: Strømmen er gået, der
drypper vand ned fra loftet flere steder, og der ligger en stor sø på køkkengulvet.
Det uheldige køkken må hente assistance, og inden længe er både
ejendomsinspektør, rengøringsassistent og viceværterne sat på sagen. Vandet var
åbenlyst løbet et helt andet sted hen end i afløbet.
Da nyheden når køkken 14.5, bliver vi selvfølgelig meget pinligt berørte over den
misere, vi har været skyld i. Vi vil derfor gerne benytte lejligheden til at sige
undskyld og rette en stor tak til det behjælpelige personale på kollegiet.
Fremover afrimer vi fryseren oftere, og efter følgende fremgangsmåde:
1) Fryseren slukkes.
2) Alle madvarer tages ud og pakkes ind i tæpper, så de ikke når at tø op, mens
fryseren afrimes. Kulden udenfor udnyttes eventuelt.
3) Baljer til opsamling af smeltevand placeres under fryseren.
4) Gryder med varmt vand sættes ind i fryseren, så smeltningen speedes op.
5) Afsmeltningen overvåges nøje, og smeltevand afskaffes på forsvarlig vis.
Vi er blevet gode venner med underboerne igen. Lidt chokolade og nogle nye, tørre
viskestykker gjorde underværker!
Bedste hilsner
Køkken 14.5