DET ER MALAGAS – Køkken 16.2 på ferie

Udgivet d. af Helene Scott-Fordsmand

Turen gik til Spaniens solkyst for køkken 16.2 i sommerferien 2012. Normalt strækker de fælles køkkenaktiviteter på et kollegium sig til Tour de Chambre, løbeklubber og fællesoprydninger, men da det blev muligt at låne en lejlighed billigt af bekendte (og vi har levet af dåsetun og havregrød siden maj), drog vores køkken i samlet flok til Costa Del Sol.

Drengene havde lejet en sexet Seat Ibiza, som aldrig havde andet på anlægget end Gangnam Style, og som senere blev døbt Pussy Wagon, og dette lagde til dels stilen for vores sommer-i-Sunny-Beach-agtige badeferie.

Blandt ‘Fifty Shades of Grey’-læsende britiske turister og utallige badeture i poolen, kom der da lommer af kulturel berigelse.  Vi var til byfest i Malaga og så Picassos museum, på udflugt til den lille engelske enklave Gibraltar (hvor en Makak-abe stjal og urinerede i Mortens kasket) og på byvandring i den hvide bjerglandsby Mijas.

For at undgå dehydrering i de varme temperaturer, tankede vi op om natten i byen Fuengirolas formidable natteliv på Players Club, som bidrog til vores kropslige og åndelige forfald i tandem med Spaniens nationaløkonomiske ditto.

På terrassen, med solnedgangen over bjergene som baggrund, blev der spist fællesmiddag med tapas og paella på menuen. Som et reklamefoto for kollegieliv, sad vi i aftenbrisen, spillede gæt-og-grimasser, og tog sene måneskinssvømmeture.

Den, for udefrakommende, måske lidt besynderlige blanding af Paradise Hotel og akademisk kulturshopping endte med at gå op i en højere enhed og resulterede i en virkelig sjov ferie i vores luksus-eksil.

”Keep cool og te dig som en tosse på Costa del Sol”, som CV Jørgensen siger – vi er enige!

Kys, kram og alt det go’e

Køkken 16.2