Hvordan skaber man de optimale rammer for fællesskab blandt næsten 400 studerende samtidig med, at man giver den enkelte plads til at fordybe sig og udfolde sig som individ? Den udfordring stod man over for, da man i 2001 begyndte arbejdet på det, der senere skulle blive til Tietgenkollegiet i Ørestad.
Enhver, der siden har oplevet kollegiet, enten som beboer eller som gæst, vil kunne bekræfte, at man med den unikke, cirkulære bygning har ramt plet. Som forfatteren Pernille Steensgard beskriver det i sin bog om Tietgenkollegiet:
“Huset fortæller i sig selv, hvad meningen med det er: fællesskab. Man kan gå hele vejen rundt på alle etager. Ingen gange ender blindt, ingen døre er låste. Huset vender ikke ryggen til noget som helst. Beboerne kan hen over den runde plads i midten se, hvad de andre laver i deres køkkener, på terrasserne og i opholdsstuerne. Og hvis det ser interessant ud, kan de gå derover.” Pernille Steensgard, forfatter
På disse sider kan du få et overblik over bygningen og tankerne bag. Få et indblik i arkitekturen, læs om køkkener og fællesrum, samt de talrige øvrige fællesfaciliteter, de flotte og store værelser, kollegiets placering i lokalområdet og de mange priser og omtaler det har fået.